Chambres d’hotes Bounetis Bas is gelegen op zo’n 6 km van de historische ontmoetingsplaats Lauzerte. Lauzerte is een pleisterplaats van vele wandelroutes waaronder de route naar Santiago de Compostella.  Santiago de Compostella is een van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden. Pelgrims uit heel Europa eindigen hier hun voettocht. Deze voettocht noemt men de Camino de Santiago (De weg naar Santiago). De pelgrims op weg naar Santiago zijn herkenbaar aan de Sint-jakobsschelp, in het Frans coquille Saint Jacques. het teken van de heilige Jacob.

Er wonen in Lauzerte 1900 mensen en is derhalve voorzien van alle benodigde winkels en diverse restaurants. Andere bezienswaardige plaatsen zijn Montcuq, Tournon en Montaigu de Quercy.
 

Markten in de buurt:
Markt in Montcuq : Marché dominical à Montcuq - zondag morgen, het hele jaar door.
Markt in Lauzerte : Het hele jaar door, woensdag morgen (Place du Foirail) en zondag morgen (Place des Cornières).
Markt in Montaigu de Quercy : Zaterdag morgen, het hele jaar door.
Kom flaneren in de straten, tussen de kleurijke parasollen, bezoek 1 van de gezellige terrassen voor een café voordat u uw mand heeft gevuld.

 

 

Zwemmen:
2 fraaie zwemmeren, compleet met zandstrand, bevinden zich binnen 15 km van Bounetis Bas.
Montcuq : Plan d'eau Saint-Sernin. Met een zandstrand, pique-nique en speelveld, ideaal voor een familie uitje. Oppervlakte 4,3 ha. Tel. 05 65 22 91 51 ou Tel. Mairie 05 65 31 80 05. Het restaurant wat het meer beheert is open in juli en augustus in die tijd is er ook badmeestertoezicht van 14h tot 19h.
Montaigu de Quercy : Base de Loisirs le Plan d'eau des Chênes, 82 150 Montaigu de Quercy - tel. 05 63 94 48 50, Zandstrand - beschaduwde plaatsen - waterfietsen - verschillende spellen voor kinderen en glijbanen.

 

Golf:
Op 20 minuten rijden ligt een 9-holes golfbaan; prachtig gelegen in een heuvelachtig landschap.

 

 

vslgolf.com
golfdesroucous.com
 

 

 

Sites bij ons uit de buurt:

Quercy.nl
Saint-Cirqlapopie
Moissac
Walibi Aquitaine


Zelf op zoek naar een leuk vakantiehuis van Nederlanders in de quercy?
La Mouline

Op zoek naar een andere chambres d'hotes in frankrijk?
ChambresdHotes.nl

Bed and Breakfast featured on EuropeandRelax.com

 


Uiteraard kunt u in de omgeving ook fraaie wandel- fiets- en kanotochten maken en diverse wijnhuizen bezoeken. U ziet; vele mogelijkheden om actief bezig te zijn. Een boek lezen in onze tuin met een lekker glaasje wijn mag uiteraard ook…..