• Ineke

Kersen!

Mijn eigen kersenbomen, dit wou ik al zolang! Al heel vroeg hingen ze te blinken in de reuze kersenboom aan de petanquebaan. In tegenstelling tot de vele kleinere kersenboompjes, waar de vruchten nog totaal niet rijp zijn. Plukken geblazen dus, proberen om de vogels voor te zijn, alhoewel ze precies niet echt happig zijn om onze kersjes te stelen. Wellicht genoeg ander voedsel voorhanden, of zitten onze katten er voor iets tussen? :-)Wat doet een mens met al die kersen? Confituur maken natuurlijk! Vol goeie moed ging ik aan de slag, 3 kilo kersen, geleisuiker gekocht bij Leclerc, en een recept gevolgd van internet, eentje met citroen. Resultaat, een pan vol lopende kersengelei, een halve dag werk in het water dus. Wat bleek, die Franse geleisuiker bindt niet met citroen, én 3 kilo ineens blijkt teveel te zijn. Mijn 2de poging om confituur te maken ook mislukt dus, ik probeerde in België ook al eens met druiven, zelfde resultaat. #confituur #kersen


Een paar dagen erna besloot hubby een kilootje kersen te trekken en opnieuw te proberen, in een wip had hij een kom heerlijke kersenconfituur klaar, in 3 potten verdeeld, en de dag erna konden we er al van smullen, op een verse krokante baguette, zalig!


We hebben nu dus een chef confituur, en ik leg mij erbij neer dat confituur en ik nooit dikke vriendjes zullen worden (letterlijk en figuurlijk). :-)


26 keer bekeken0 reacties

Contact:

 

Bounetis Bas | Pont Fourcat, FR-82110 Lauzerte

+33 7 72 32 66 60 (Ivo) | +33 6 28 33 16 89 (Ineke)

info@bounetisbas.com

SIRET 834 119 125 00013