• Ineke

Ssssst

Bijgewerkt: 14 jan 2019

Het is stil in de Sudouest.. zeer stil. De cicaden zijn al heel lang opgehouden met zingen en ook 'onze' dwergooruil laat al een tijdje niet meer van zich horen, is hij vertrokken of vindt hij er gewoon niks meer aan om te roepen zonder dat die rare mensen een poging doen hem te imiteren, wie zal het zeggen.


Maar het meest missen we het bijna dagelijks bezoek van onze reeënfamilie, sinds de start van het jachtseizoen kijken we elke ochtend tevergeefs naar de plek op de berg waar ze meestal eens goeiedag kwamen zeggen. "T'inquiète pas, ils sont là", zegt de boer beneden dan, wijzend naar de berg aan de overzijde, een stuk waar er niet mag gejaagd worden. Ik troost mij met die gedachte, maar het feit is dat de jacht nu eenmaal niet genegeerd kan worden hier, jammer genoeg.


De stilte trekt zich door naar de dorpjes, de pizzeria is open, en de crêperie, voor andere restaurants is het een beetje zoeken, en vooral op voorhand informeren naar de openingsuren. Goed voor de portemonnee, en gelukkig is koken geen straf, integendeel, het is het moment om te experimenteren in de keuken, receptjes uitproberen voor het komend seizoen, heerlijk!

Gevulde courgette

Dat seizoen zal er sneller zijn dan we denken, ondertussen genieten wij van de heerlijke stilte, af en toe doorbroken door gekwetter van vogeltjes die zich tegoed doen aan onze mezenbollen, of een bosuil, die het zich wel nog permitteert om een concert te geven zonder publiek. De stilte van de natuur heeft veel geluiden.. #silence #nature #peace
34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact:

 

Bounetis Bas | Pont Fourcat, FR-82110 Lauzerte

+33 7 72 32 66 60 (Ivo) | +33 6 28 33 16 89 (Ineke)

info@bounetisbas.com

SIRET 834 119 125 00013