top of page

Omgeving

Lauzerte is een prachtig middeleeuws dorp, geklasseerd als een van de ‘Plus Beaux Villages de France’. Het centrale plein is uitgevoerd met een gallerij van bogen (cornières). Er zijn veel kunstenaars in het dorp, van april tot september zijn er talloze exposities waar de plaatselijke kunstenaarsgilde zijn waar aanprijst. Natuurlijk ontbreekt ook een antiekmarkt niet op de agenda. Je vindt er ook de Jardin de Pèlerins, een tuin die in het teken staat van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.

Elke zaterdagvoormiddag is er boerenmarkt, en er is wel elke dag ergens een markt in de regio, waar het heerlijk rondslenteren is. In de buurt zijn er ook regelmatig vide greniers (rommelmarktjes), brocante en dorpsfeesten. In Lauzerte zelf bvb is er in juli en augustus iedere donderdagavond marché gourmand, supergezellig!  

Lauzerte ligt in de Tarn-et-Garonne, aan de grens met de Lot en de Lot-et-Garonne, iets ten zuiden van de Dordogne. De streek wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. In het voorjaar is het kleurrijk door de bloesem van de fruitboomgaarden en in de zomer staat het landschap vol met bloeiende zonnebloemen, lavendel, maïs en tarwe.

Gastvrijheid, rust en ruimte zijn kenmerkend voor de streek. Je kan er niet alleen heerlijk wandelen en fietsen, er zijn er ook vele pittoreske dorpjes te ontdekken, vaak gelegen op de toppen van heuvels, die een mooi uitzicht bieden over de omgeving. Voeg daarbij de typische marktjes onder de Franse zon en de wijnhuizen, vakantiegevoel ten top!  

 

Er zijn diverse recreatiemeren, waarvan enkele met watersportmogelijkheden en (zeil)botenverhuur. Kanovaren op de rivieren, het bezoeken van grotten, boomklimparken, musea etc. De Tarn-et-Garonne is geen groot toeristisch departement, maar er zijn genoeg bezienswaardigheden en er is van alles te beleven. Het Canal du Midi stroomt er doorheen met hierlangs een wandel- en fietspad en ook de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella doorkruist de Tarn-et-Garonne.

Ook voor degenen die van cultuur houden is er genoeg te ontdekken en te bezoeken. Door de centrale ligging is het ook makkelijk om uitstapjes te maken naar toeristische trekpleisters als CahorsAgenPujolsRocamadour en Toulouse, maar ook de bergen van de Pyreneeën zijn als dagtocht te bezoeken. Laat je verrassen door de schoonheid van dit relatief onbekende departement.

Een map met duidelijk aangegeven wandelingen in de regio is ook voorhanden.

Een uitgebreide informatiebrochure is beschikbaar in de gîtes/kamers en wij staan altijd tot uw beschikking voor meer info en tips!

bottom of page